FEDA Gecertificeerd Assemblagebedrijf

Hydrauliekblog

Maar liefst drie auditoren van de FEDA Branchevereniging reisden af naar het Pirtek center in Nieuwegein.

Doel van hun bezoek was een eerste beoordeling of het bedrijf voldoet aan de gestelde vereisten om het FEDA keurmerk “Gecertificeerd slangassemblage bedrijf” te mogen voeren.

Europese richtlijnen

Hierbij worden onderwerpen getoetst als goederenstroom en verwerking, veilig werken, vakbekwaamheid, assemblageprocedure en vereiste opleidingen. Het doel is uiteindelijk vooral de borging van kwaliteit in de uitvoering van het gehele slangassemblageproces conform de vereisten van de FEDA Branchevereniging in lijn met de Europese richtlijnen opgesteld door de CETOP. Pirtek Utrecht doorstond de toetsing ruimschoots.

Het was een genoegen om met techneuten onderling kennis en ervaringen te delen die bijdragen aan het algemeen bewustzijn van veilig werken binnen de hydrauliek en dan met name aan het thema “veilig werken met hydraulische slangen en componenten”. Met dank aan de aanwezigheid van de heren van de FEDA en het uiterst gemotiveerd team van Pirtek Utrecht kijken we dan ook terug op een geslaagd bezoek.

Onderdeel van de audit is een grondige Bus-inspectie.
Tevreden gezichten na afloop van de intensieve audit. Links: de drie FEDA auditeurs, rechts deelnemers van Pirtek Utrecht.