‘Franchise Brands’ neemt ‘Pirtek Europa’ over

Hydrauliekblog

Op 3 april is een persbericht verstuurd waaruit blijkt dat “Pirtek Europa” naar verwachting onderdeel gaan uitmaken van Franchise Brands.

De verwachting is dat de overname voor eind april zal zijn afgerond.

Franchise Brands is een op B2B gericht franchisesysteem met vestigingen in het VK, de VS en Europa. Ze exploiteren op bestelwagens gebaseerde, bedrijf kritische diensten aan een reeks industrieën.

Pirtek wordt beschouwd als een sterke strategische match en complementair geacht op het gebied van geografie, klanten en operaties.

 

Franchise Brands zal voor altijd een thuis zijn voor Pirtek.

Alex McNutt  – Group CEO – Pirtek Europe Group, zal toetreden tot de Board of Franchise Brands en zal samen met het bestaande managementteam de Pirtek-activiteiten blijven leiden.

De overname is een blijk van vertrouwen in het management, de franchisenemers en het personeel van Pirtek. Franchise Brands zal proberen de voortdurende groei van ons bedrijf te ondersteunen en ons allemaal in staat te stellen het potentieel in ons bedrijf te benutten.’

Met vriendelijke groet,
Harald Overwater,
CEO, Algemeen directeur Pirtek Benelux B.V.

Alex McNutt – Group CEO – Pirtek Europe Group
Pirtek hydrauliekservice is decennia lang te vinden op nagenoeg alle continenten in de wereld

Bericht van Alex McNutt

Group CEO – Pirtek Europe Group
(vertaald uit het Engels)

Beste zakenpartner,

Ik ben erg blij om een aantal opwindende nieuws met u te delen dat Franchise Brands plc, een internationale multi-brand franchisegever met 586 franchisenemers in zes hoofdmerken, vanochtend heeft aangekondigd dat ze van plan zijn Pirtek over te nemen voor een bedrag van ca £ 200 miljoen.

Franchise Brands, dat genoteerd is op de AIM-markt van de London Stock Exchange, is gericht op B2B-bestelwagengebaseerde reactieve en geplande diensten en heeft activiteiten in het VK, Noord-Amerika en Europa. De belangrijkste merken van de Groep zijn de franchiseactiviteiten van Metro Rod, de Britse leider in commerciële drainage en Filta, dat friteusebeheerdiensten levert aan commerciële keukens.

Franchise Brands werd in 2008 opgericht door Stephen Hemsley en Nigel Wray, die een lange geschiedenis hebben in het opbouwen van succesvolle franchisebedrijven, met name Domino’s Pizza, dat ze hebben opgebouwd tot een FTSE250-bedrijf van £ 1,5 miljard. Franchise Brands heeft een zeer succesvol track record van groei. Sinds de beursgang heeft het zijn aangepaste EBITDA met meer dan tien keer verhoogd van £ 1,4 miljoen in het jaar eindigend op 31 december 2016 tot £ 15,3 miljoen in het jaar eindigend op 31 december 2022.

De strategie van Franchise Brands is om selectief overnames te doen van B2B-franchisesystemen van op bestelwagens gebaseerde bedrijven die essentiële diensten leveren. De overname van Pirtek is een fantastische kans voor hen om een hoogwaardige, marktleidende complementaire B2B-franchisetak van schaal te verwerven die hun aanwezigheid in een aantal belangrijke Europese landen zal uitbreiden.

Voor pirtek-franchisenemers is de overname fantastisch nieuws, omdat het bedrijf een permanent huis kan hebben, na vele jaren van verschillende private equity-eigendom, en deel kan uitmaken van een franchisebedrijf van hoge kwaliteit dat hun franchisenemers ondersteunt om succesvolle bedrijven te laten groeien. De filosofie van Franchise Brand is “als onze franchisenemers groeien, groeien wij “.

Pirtek zal een aanzienlijk deel van het gecombineerde bedrijf vertegenwoordigen en onze extra sterke management- en franchisingervaring zal de groei van het gecombineerde bedrijf helpen versnellen. We zullen gebruik maken van centrale diensten, waaronder technologie, marketing en financiën, naarmate we groeien. Iedereen, inclusief onze mensen en klanten, zal er baat bij hebben om deel uit te maken van een veel grotere, zeer goed gekapitaliseerde en uitgeruste groep.

Zodra de overname is afgerond, word ik benoemd tot lid van de Raad van Franchise Brands. Het team en ik hebben Stephen en zijn managementteam tijdens dit proces heel goed leren kennen en we kijken er echt naar uit om met hen samen te werken om een toonaangevende internationale B2B multi-brand franchisegever te creëren in het VK, Europa en Noord-Amerika.

Franchise Brands heeft een aankondiging gedaan, die meer informatie geeft over Pirtek en de strategische en commerciële redenen voor de overname.

U kunt meer lezen over Franchise Brands op haar website, waaronder het Jaarverslag 2022.

Als u vragen heeft over deze aankondiging, neem dan contact met ons op. Om ons te helpen externe vragen te controleren en te beheren, als u vragen ontvangt, ook van de media, vragen we u uit te leggen dat u geen commentaar kunt geven en verwijs ze onmiddellijk naar mijzelf of Adrian Richards.

Ik kijk ernaar uit om u over een paar weken formeel verder bij te praten.

Al het beste,
Alex McNutt

Alex McNutt – CEO Pirtek Europe