Taking you to PayPal...

Loading...

Nieuws en media

Meer nieuws...

Pirtek tien jaar VCA gecertificeerd

De controle-audits door TUV Nederland voor het voortzetten van het Bedrijfs VCA*-certificaat zijn wederom positief verlopen.... Meer...

Pirtek blijft de vitale diensten steunen

De cruciale dienstverlening blijft in de nieuwe lockdown doorwerken. Hiermee ook de servicebedrijven die zorgen dat deze... Meer...

Hydrauliek Symposium (review)

17-11-2014 | General

Hydraulics & Maintenance

13 November 2014 werd door de FEDA (Federatie Aandrijven en Automatisering) en de VPH (Vereniging Platform Hydrauliek) het 6de Hydrauliek Symposium op rij georganiseerd. Dit jaar had het symposium het onderwerp “Hydraulics & Maintenance”. De locatie was wederom het Cinemec Theater in Ede. Met meer dan 200 bezoekers kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag. In totaal hielden 20 sprekers uit Finland, Engeland, Duitsland, Zwitserland, België en Nederland een presentatie. Pirtek had het genoegen om een bijdrage aan dit symposium te kunnen leveren door 2 sprekers een presentatie te laten geven , actief deel uit te maken van de organisatie commissie en als sponsor van het symposium.

Tevens werd gedurende het symposium het boekje ‘Medisch spoedgeval, Hydraulisch hoge druk injectieletsel; De feiten.’ Gepresenteerd door Martyn Smart van Pirtek UK / BFPA. Binnen zowel de hydrauliekindustrie als in de medische wereld is de kennis nog zeer beperkt over ongevallen met vloeistoffen die onder druk staan en hoe te handelen in een dergelijk situatie. Hiervoor is door de FEDA , in navolging van de BFPA (British Fluid Power Association )dit rode boekje ontwikkeld. Dit zakboekje is een praktische en waardevolle tool voor iedereen die met of rond hydraulische systemen werkt. Bij een injectie kan er een kritieke situatie ontstaan waarbij snel handelen essentieel is om blijvend letsel zoveel mogelijk te kunnen voorkomen. Het boekje beschrijft de juiste methoden voor de eerste spoedbehandeling op de werkvloer en geeft richtlijnen voor artsen. Dit boekje is dan ook een noodzaak en aanwezig op elke Pirtek servicebus.

Hydrauliek Symposium

Een geheel nieuw fenomeen dit jaar was het presenteren van de extracten en presentaties in digitale vorm doormiddel van een gratis E-reader die de bezoekers bij binnenkomst kregen. Op deze wijze had iedere bezoeker direct alle informatie digitaal tot zijn beschikking.

Ook de mogelijkheid voor bedrijven zich te presenteren door middel van de inmiddels bekende table tops kende dit jaar een flinke groei.  In totaal presenteerden zich dit keer 27 bedrijven die een directe of indirecte relatie met sector hydrauliek hebben.

Het symposium werd afgesloten door een forumdiscussie waarbij het publiek de mogelijkheid kreeg die 20 sprekers te bestoken met hun vragen. Dit leverde interessante inhoudelijke discussies op over onderhoudsintervallen, de mogelijkheden van online conditioning monitoring, de impact van de machinerichtlijnen op onderhoud en de veiligheidsaspecten die een belangrijke rol spelen bij slangen en leidingen onder druk (Fluid Injection).

De digitale bestanden (extracten en presentaties) zullen in december via de site www.dfpc.nl beschikbaar komen.

Foto’s: Marc Roos Fotografie

Meer informatie

Mail ons, indien u meer informatie wilt ontvangen over onze services en producten.

> Verzenden

De Pirtek mobiele 1-uur service 088 111 8888

Laatste nieuws

Pirtek tien jaar VCA gecertificeerd

Pirtek tien jaar VCA gecertificeerd

De controle-audits door TUV Nederland voor het voortzetten van het Bedrijfs VCA*-certificaat zijn wederom positief verlopen. Bij Pirtek zijn we er dan ook trots op dat we voor... MEER