Taking you to PayPal...

Loading...

Afvalsector

Bossche ijzer- en metaalhandel Van Erp

‘’Wij kunnen als bedrijf 150-200 ton ijzer per dag verwerken”. 

Bij uitval van een machine moeten wij dan wel snel handelen, vertelt Johan van Erp.
Bossche ijzer- en metaalhandel  Van Erp is al decennia  lang in Den Bosch gevestigd, vertelt eigenaar Johan van Erp. Wij sorteren en verwerken oude metalen voor de verkoop en export. Deze metalen worden door ons ingekocht bij particulieren, handelaren, het midden- en kleinbedrijf,  containerklanten en collega bedrijven. Bij containerklanten hebben wij in totaal circa 200 containers staan. De metalen die wij hebben verwerkt gaan onder meer naar smelterijen (hoogovens) en voor de export naar landen als Turkije en China.

Onderhoud van onze machines.
Als een van onze machines stilvalt moet er zo snel mogelijk gehandeld worden. Als dit  is vanwege een hydraulisch mankement, dan schakelen wij onze vaste partner Pirtek hiervoor in.

Service, snelheid en vertrouwen is voor mij heel belangrijk. Als ik bel krijg ik direct de juiste persoon aan de telefoon om de storing door te geven. Korte lijnen verhogen de snelheid van het op te lossen probleem. Waarop ik kan vertrouwen is, dat de Pirtek servicemonteur altijd binnen 1 uur ter plaatse is.  Bovendien zijn ze professioneel en hebben verstand van zaken. De machinist geeft aan wat er lek is en draagt het werk over aan de Pirtek monteur . En iedereen vertrouwt erop dat het weer snel goed komt. En niet onbelangrijk, Pirtek is als bedrijf VCA gecertificeerd en werkt conform die veiligheids-  en milieurichtlijnen.  Veiligheid en milieu spelen bij ons een zeer belangrijke rol!”

Bossche ijzer- en metaalhandel  Van Erp B.V. kent een lange historie.
Eigenaar Johan van Erp is sinds 2002 de 3e generatie binnen het bedrijf Van Erp. Het bedrijf is door Johan van Erp, de opa van Johan,  in 1921 opgericht.  Later is het overgenomen door Piet en Ad van Erp, respectievelijk de vader en oom van Johan van Erp. Het bedrijf is voordat het in 2012 aan de Ketelaarskampweg in Den Bosch is gevestigd op twee andere adressen gevestigd geweest. Van 1921 tot 1952 aan de Zuidwillemsvaart en van 1952 tot 2012 aan de Zandzuigerkade in Den Bosch.

Het bedrijf Van Erp, met 17 personeelsleden, is nu gevestigd op een terrein van 11.000 m2 waar oude metalen worden  gesorteerd en op maat worden geknipt voor de verkoop en export.  Hiervoor beschikt het bedrijf over twee overslagkranen, een Loader, een veegwagen, twee container auto’s , 2 heftrucks en een pers/knipschaar. Deze laatste machine  kan per dag 150-200 ton ijzer verwerken.

Kwaliteit, milieuzorg en veiligheid heeft het Van Erp hoog in het vaandel. Zo is het bedrijf in  het bezit van de volgende certificaten: NEN ISO 9001, NEN ISO 14001,  VCA  en MRF.  

Het MRF certificaat wordt afgegeven aan de betere recyclebedrijven. In Nederland zijn  ongeveer 650 recyclebedrijven gevestigd waarvan circa  170 in het bezit zijn van een  MRF certificaat.

 

> Terug naar... Afvalsector