Taking you to PayPal...

Loading...

Bouwsector

Wegenbouwverhuur Brabant

“Als op een werk de hydrauliekslang van een freesmachine
defect gaat, dan valt het hele treintje stil; daarom kiezen wij
voor preventief onderhoud”

Wegenbouwverhuur Brabant levert maatwerk per project, hoe kleinschalig of omvangrijk de klus ook is, aldus François Lebeau, bedrijfsleider. “Dat doen wij al 17 jaar, wij zorgen dat opdrachtgevers over het juiste materieel kunnen beschikken en waar wenselijk leveren wij tevens personeel, van machinisten tot uitvoerders. Ons machinepark bestaat uit de meest hoogwaardige machines voor de wegenbouw. Diverse asfalteermachines, walsen, kleef-
wagens, veegwagens, frezen enz. Opdrachtgevers, zoals grote aannemers, huren ons in wanneer men extra machines of personeel nodig heeft of een machine uitvalt.”

Bijna alle machines zijn hydraulisch aangedreven
“Wij zorgen dat ons machinepark up-to-date is. Bijna alle machines zijn hydraulisch aangedreven en bevatten veel slangen. In mijn vorige functie bij een ander bedrijf werkte ik al samen met Pirtek Breda en nu bij Wegenbouwverhuur Brabant met Pirtek Den Bosch. In de inmiddels jarenlange samenwerking heb ik steeds te maken met kundige monteurs, die overigens soms ook gewoon langskomen om te kijken hoe het bij ons gaat. Tussen beide bedrijven is een goede relatie gegroeid. Wij kiezen voor de Pirtek service preventief onderhoud om uitval tijdens projecten zoveel mogelijk te voorkomen. Wij hebben praktisch nooit te maken met een paniekreparatie en hoeven daarom zelden een beroep te doen op de mobiele 1-uur service van Pirtek. Het gaat dan niet zo zeer om de 1-uur service maar de gevolgen  van een stagnatie op een werk. Je wilt niet dat er ergens een hydraulieklek is, die je een paar maanden daarvoor had kunnen voorkomen door een slang preventief te vervangen. Als namelijk op een werk een hydrauliekslang van een freesmachine defect gaat, dan staat daarachter een veegauto, een kleefauto en een asfaltmachine. Alle machines vallen dan stil met veel oponthoud tot gevolg voor mens en materieel. Preventief onderhoud is voor ons dan ook goedkoper dan dat wij stilstand ondervinden op een werk.” 

Wegenbouwverhuur Brabant
Wegenbouwverhuur Brabant is een kleine organisatie met in totaal 30 medewerkers.
De werkzaamheden omvatten onder meer het uitvoeren van noodreparaties aan een wegdek, de aanleg van op- en inritten op projectlocaties, de aanleg van een geasfalteerd parkeerterrein tot de totale overdracht van een project. Het materieel is op basis van inhuur inzetbaar. De medewerkers zijn in bezit van een machinisten- en VCA-diploma en beschikken over jarenlange ervaring in de wegenbouw. Het bedrijf verzorgt jaarlijks trainingen en bijscholing, om kennis up-to-date te houden en veilig werken te blijven waarborgen.

> Terug naar... Bouwsector