Taking you to PayPal...

Loading...

Maritieme sector

Damen Shiprepair Amsterdam

‘Wij werken al vele jaren samen met Pirtek Amsterdam-Noord’

Arjan de Vos werkt sinds 2004 bij Damen Shiprepair. Hij is als Project Manager verantwoordelijk voor de grote projecten, conversies, ombouwprojecten en reparaties.

Bij Damen Shiprepair Amsterdam worden werkzaamheden aan schepen verricht  tot 250 meter lang. Naast algemene reparatie en onderhoud, doet Damen ook speciale projecten waarin een beroep wordt gedaan op hun vakmanschap en specialisme. Damen Shiprepair Amsterdam is uitgerust met uitstekende faciliteiten die voldoen aan de hoogste verwachtingen als het  gaat om bijvoorbeeld snelheid en kwaliteit van het te verrichten werk. Op de werf in Amsterdam beschikt men ook over een professionele machinewinkel en een stalen constructie faciliteit: Niron Staal.

“Wij werken veel samen met externe partijen. Pirtek Amsterdam-Noord is één van de partijen waar wij met Gerrit Bouwhuis en zijn monteurs al jarenlang een goede samenwerking  hebben. En die samenwerking bestaat al vanaf ik hier in 2004 ben gestart.
De meerwaarde van Pirtek is dat zij 24/7 bereikbaar zijn en dat zij – door de jarenlange relatie - weten en begrijpen wat wij van hun verwachten. Schepen moeten namelijk zo snel mogelijk weer varen.  De vakkennis en flexibiliteit die Pirtek hierin biedt is voor ons zeer belangrijk. Veel van het werk dat wij uitbesteden aan Pirtek, is ad hoc. Daarnaast is Pirtek regelmatig onze partner voor conversieprojecten en preventief onderhoud. Bij preventief onderhoud laten wij slangleidingen periodiek inspecteren. Een Pirtek service, die enerzijds bijdraagt aan de veiligheid en anderzijds bespaart op kosten: Immers de kans op storingen vermindert aanzienlijk.

Het belangrijkste is dat wij altijd op Pirtek kunnen rekenen. Veiligheid wordt bij Damen met hoofdletters geschreven. Het feit dat Pirtek VCA-gecertificeerd is, is een belangrijk gegeven bij de keuze van onze partners.”

Damen Shipyard Groep wereldwijd
De Damen Shipyards Group is met 9000 medewerkers en 32 schepen- en reparatiewerven wereldwijd aanwezig. Sinds de start heeft Damen meer dan 5000 schepen in meer dan 100 landen geleverd. Per jaar levert zij circa 180 schepen aan klanten over de hele wereld.

Damen Shiprepair & Conversion (DSC), onderdeel van de Damen Shipyards Group, bestaat uit een netwerk van 15 reparatie en conversie werven wereldwijd. De groep beschikt over droogdokken die in afmeting kunnen oplopen tot 420 x 80 meter breed. De conversie-
projecten variëren van het aanpassen van schepen aan de gestelde eisen en voorschriften van vandaag tot de volledige omzetting van grote offshore constructies. DSC voert jaarlijks meer dan 1500 reparaties en onderhoudswerkzaamheden uit.

> Terug naar... Maritieme sector