Taking you to PayPal...

Loading...

Maritieme sector

Allseas

“Onze mechanics hebben een breed takenpakket aan boord van de Pioneering Spirit, trainingen zijn dan ook erg belangrijk”.

De bemanning aan boord van de Pioneering Spirit heeft een breed takenpakket, aldus de technische dienst van Allseas. “Hydraulische slangen omvatten voor hen een onderdeel van de vele werkzaamheden die aan boord gebeuren. Maar wat de werkzaamheden ook zijn, het dient uiteraard te allen tijde goed en veilig te gebeuren. Het regelmatig volgen van trainingen of cursussen is dan ook erg belangrijk voor de medewerkers. Onze mechanics zijn nu bezig met het maken van flexibele slangen, maar in geval van het onderhoud aan de motoren verzorgt de desbetreffende fabrikant tevens de benodigde training. Vanuit de basiskennis die men op school leert, wordt de kennis op deze wijze in de praktijk verder uitgebreid”.

Nauwe samenwerking Allseas en Pirtek bij hydrauliek training
“De Pirtek training in juli 2016 voor een groep van  9 mechanics van de Pioneering Spirit was toegespitst op het veilig werken (assembleren, inspecteren, testen)  met flexibele (hydrauliek) slangen. Behandeld zijn onder meer het persen van slangen, het schillen van de slangen in- en uitwendig, hose cleaning, inspectie criteria, hogedruk vloeistof injection injurie en veiligheid.

De normale basiscursus hydrauliek (theorie) hebben de medewerkers dus al gehad. Het praktijkgedeelte, na terugkomst van de Pioneering Spirit, zal een vervolg krijgen met twee praktijk dagdelen”. Hierbij komen de theoretische- als praktijkaspecten nogmaals uitvoerig aan de orde. De training door Pirtek wordt gegeven door trainers, erkend door de Feda. Dit is dé branchevereniging op het gebied van Aandrijf- en Automatiseringstechniek in Nederland.

Training komt kwaliteit, veiligheid en milieu ten goede
“Het maken van slangen komt de kwaliteit ten goede als medewerkers in staat zijn tijdens de werkzaamheden de status van een slang te beoordelen. Als een slang niet goed wordt gemaakt of nog erger klapt, kan dit grote gevolgen hebben voor mens en milieu. Ook zijn er financiële voordelen, omdat bij een goede beoordeling van een slang besloten kan worden deze eventueel preventief te vervangen of juist niet te vervangen, omdat dit nog niet nodig is”.

Het bedrijf Allseas
De Zwitserse Allseas Group is een wereldwijde leider in offshore pijpleiding installatie en onderzeese constructie. Het bedrijf beschikt over een veelzijdige vloot van gespecialiseerde pijpleg- en supportschepen. Tot de Allseas vloot behoort 's werelds grootste werkschip de Pioneering Spirit. Dit schip is 382 meter lang en 124 meter breed en speciaal ontworpen voor het verwijderen en installeren van grote boorplatforms en het leggen van olie- en gaspijpen op de zeebodem.

In augustus 2016 heeft de Pioneering Spirit haar eerste heavy lift project uitgevoerd. Op 100 meter voor de Noorse kust heeft ze voor Repsol Norge AS het Yme offshore-platform van 13.500 ton gelift. Een gewicht dat de Pioneering Spirit gemakkelijk kan dragen; het totale hefvermogen is 48.000 ton.

> Terug naar... Maritieme sector