Taking you to PayPal...

Loading...

Transportsector

Cevotrans, transporteur volumineuze bouwproducten

“Voor ons is het belangrijk op tijd op een bouwplaats te zijn”

Cevotrans is voornamelijk gespecialiseerd in het transporteren van volumineuze bouwproducten.
Tiest van Puijenbroek, Manager Transport: “Wij bestaan sinds 1973 en zijn een onderdeel van Unilin, voorheen Opstalan. Unilin maakt dakelementen en isolatieplaten voor de bouwsector.

“Wij staan veel minder stil”
Cevotrans werkt sinds 2009 samen met Pirtek. “Pirtek doet voor ons het preventief onderhoud van de slangen van onze meeneemheftrucks. In de winter halen wij, wanneer het minder druk is, alle meeneemheftrucks een keer naar binnen. Op dat moment wordt het materieel nagekeken op bijvoorbeeld slangbreuken en worden, waar nodig, de slangen preventief vervangen. Hierdoor hebben wij onderweg met veel minder stilstand te maken.  Zou het zich onderweg toch voordoen, dan maken wij gebruik van de Pirtek mobiele 1-uur service.  Pirtek Den Bosch kijkt dan welk Pirtek Center op dat moment het dichtst in de buurt is om een monteur te sturen.
Eerst stonden wij ca. 12 keer per jaar onderweg stil. Door het preventief onderhoud gebeurt dit hooguit nog 6 keer per jaar. Dat scheelt enorm. Wij melden van te voren onze komst – en het tijdstip – aan op een bouwplaats. Wat je wilt voorkomen is dat je door stilstand onderweg, 2 uur later op de bouwplaats arriveert. Dat kan tot problemen leiden omdat medewerkers op dat moment niet meer beschikbaar zijn of op dat moment andere leveranciers aan het lossen zijn. Dit kan tot gevolg hebben, dat je als bedrijf een claim ontvangt.
Ook als een slang olie lekt dat vervolgens op het wegdek terecht komt, dan kan naar de veroorzaker worden gewezen en dat willen wij te allen tijde voorkomen. Als het gebeurt dan verwijdert Pirtek de olie voor ons met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en zorgen zij voor de afvoer van de oude vervuilde hydrauliekslangen en olieabsorberende materialen”.

Het bedrijf Cevotrans
Bij Cevotrans werken 14 medewerkers, die het vervoer van  dakelementen en isolatieplaten verzorgen voor de Unilin vestigingen in Oisterwijk en Desselgem in België. Cevotrans beschikt over 13 vrachtauto’s, 36 trailers en 17 meeneemheftrucks. De voornaamste opdrachtgever is Unilin, maar Cevotrans werkt ook voor derden. Bij derden zijn het vooral bedrijven in houtproducten. Als het specialistisch wordt (lengte van producten) dan wordt contact met Cevotrans opgenomen. Doordat Cevotrans in het bezit is van zelflossers kan zij, naar gelang de wens van de klant, zelf laden en lossen. Ook bezit Cevotrans breedtevergunningen tot 3,5 meter.

De Groep Unilin heeft meer dan 20 productielocaties en 5000 medewerkers in dienst en maakt deel uit van de internationale beursgenoteerde groep Mohawk Industries Inc.  

> Terug naar... Transportsector