Taking you to PayPal...

Loading...

Transportsector

KLM Equipment Services (KES)

“De verantwoordelijkheid voor het onderhoud van alle soorten voertuigen en equipment op Schiphol vraagt om een goede samenwerking met partners. Voor het onderhoud aan hydraulica doen wij dit met Pirtek”

Binnen de afdeling KLM Equipment Services (KES), een volle dochtermaatschappij van KLM Royal Dutch Airlines, werken zo’n 150 werknemers. Deze afdeling zorgt ervoor, dat al het rollend materieel dat nodig is voor de afhandeling van vliegtuigtoestellen aan de grond op Schiphol, dagelijks beschikbaar is. Dit omvat het onderhoud van circa 1500 gemotoriseerde en 750 ongemotoriseerde voertuigen. Te denken valt aan cateringwagens, toiletwagens, pallet transporters, de-icers enz. “Een aanzienlijke klus, niet alleen als het gaat om het onderhoud van de voertuigen maar ook om de planning, aldus Jim de Wit, teamleider bij KES.

Op het terrein beschikken wij over negen verschillende grote hallen met werkplaatsen. Elk team bestaat uit een teamleider, teamvoorbereider en een groot aantal monteurs. Ieder onderhoudt een bepaalde groep voertuigen. In onze hal onderhouden wij de bagage-loaders, de-icers en transportbanden waarbij het onderhoud aan de hydrauliek installaties een belangrijk onderdeel is.

Onderhoud en planning
Naast het onderhoud verzorgen wij ook de planning. Wij roepen de voertuigen op voor onderhoud. Wat wij eigenlijk doen is beschikbaarheid verkopen. Als wij bezig zijn met onderhoud en er vallen voertuigen uit op het platform, dan wordt van ons verwacht de juiste prioriteiten te stellen zodat de klant onverminderd de beschikbaarheid blijft houden. Beschikbaarheid gaat voor onderhoud. Dat kan voor een onderhoudsbedrijf wel eens lastig zijn, omdat wij het liefst gepland onderhoud uitvoeren.

Wij kiezen voor Pirtek om een constante kwaliteit te waarborgen en vanwege haar snelle service
Met Pirtek werken wij al een aantal jaren samen. In eerste instantie deden wij de assemblage en montage van hydrauliekslangen in eigen huis. De praktijk wees uit dat wij op die manier niet altijd de kwaliteit konden waarborgen, terwijl ons doel is het realiseren van een constante en hoge kwaliteit. Een aantal jaar geleden zijn wij de samenwerking met Pirtek aangegaan. Inmiddels is monteur Richard van Pirtek praktisch elke dag wel een keer aanwezig om werkzaamheden uit te voeren. Een voordeel is, dat je elkaar goed kent en je aan een half woord voldoende hebt. Bovendien verlopen de werkzaamheden sneller en in geval van avondwerk of een spoedklus is Pirtek snel ter plaatse met haar mobiele 1-uur hydrauliek service. Zij zijn net als wij 365 dagen per jaar aan het werk. Onze samenwerking verloopt dan ook erg prettig”.

Over KLM Equipment Services
KLM Equipment Services (KES) is een onafhankelijke dochtermaatschappij van KLM Royal Dutch Airlines. KES zet haar expertise en ervaring in op het gebied van Ground Support Equipment voor grote en kleine spelers in de luchtvaartindustrie. Vanuit de thuisbasis op Amsterdam Airport Schiphol zorgen zij voor de verkoop, verhuur en het onderhoud van alle soorten voertuigen en equipment.

Ground Support Equipment (GSE), hét smeermiddel van alle logistieke processen
KLM Equipment Services verzorgt het onderhoud van materieel dat wordt gebruikt tijdens de afhandeling van een toestel aan de grond, Ground Support Equipment (GSE). GSE is de onmisbare schakel in alle logistieke processen op een luchthaven. Zij werken voor KLM Ground Services, KLM Cargo, KLM Engineering & Maintenance, KLM Catering Services, Martinair en Transavia.

> Terug naar... Transportsector