Pirtek Benelux breidt uit in België en Frankrijk

Hydrauliekblog

Pirtek hydrauliekservice start op korte termijn een nieuw Pirtek Center in België, vlakbij Brussels Airport – Zaventem. 

Pirtek is de nummer 1 in Europa in mobiele hydrauliekservice: het op locatie vervangen van defecte hydrauliekslangen. De kracht van de formule is dat Pirtek garandeert binnen 1 uur op de storingslocatie te zijn, vanaf het moment dat een melding is gemaakt. Dus ook buiten de reguliere werktijden, weekend en ’s nachts: 24/7.

Deze formule is ijzersterk en kan alleen worden gerealiseerd wanneer er voldoende service capaciteit is om aan de vraag te voldoen. Die vraag neemt alleen maar toe en onze capaciteit dus ook. In het recente verleden zijn nieuwe centers in Gent en Lummen geopend en verhuisde Pirtek Luik naar een grotere locatie met werkplaats.

Met het nieuwe center in Brussel-Noord optimaliseren we onze servicelevels richting de markt in Vlaams Brabant en zijn we nog beter bereikbaar voor onze regionale clientèle. Overigens zijn al onze centermanagers Vlaams- en Franstalig dus het maakt niet uit waarvandaan u belt of hulp nodig heeft.

Aanvullend aan de groei in België breidt Pirtek ook Europees verder: in oktober is nabij Parijs het eerste Franse Pirtek-center geopend.

Snel. Betrouwbaar …

CFO Harald Overwater over de groei in België: “De omvang van onze servicevloot is heel bepalend voor de keuze van de klant. Immers, wanneer je hydrauliekstoring hebt, ontstaat er vaak een achterliggende grote kostenpost door de ongeplande machinestilstand. Je moet simpelweg er op kunnen vertrouwen dat er direct iemand komt.  Niet over een paar uur of later in de week, maar nu! Daarbij werkt Pirtek uitsluitend met eigen getrainde monteurs, geen onderaannemers. Alle monteurs worden intern opgeleid in de techniek en veilig werken en gaan pas de baan op als ze volledig bekwaam zijn en een VCA* gecertificeerd zijn.”

De samenvatting van deze USP’s is kenmerkend samengevat in de slogan:  “Snel. Betrouwbaar. Veilig. Gewoon Pirtek.”

Harald Overwater vervolgt: “De markt vraagt naar solide kwaliteit. Pirtek is een wereldwijde organisatie en biedt die kwaliteit. Niet alleen in correctief onderhoud bij storing aan een machine maar ook preventief, juist om storingen te voorkomen. Als marktleider bieden wij een internationaal ontwikkeld service systeem waarmee we assetmanagers en maintenancemanagers kunnen ontzorgen. Deze service heet Total Hose Management. Hier volgt binnenkort meer nieuws over!De uitdaging voor onze organisatie zit enerzijds in het tijdig uitbreiden van ons toch al grote wagenpark, die thans al 100 servicebussen telt. Daarnaast zoeken wij gemotiveerde doeners die het heerlijk vinden om met een eigen fonkelnieuwe servicewagen te rijden en zelfstandig de klussen uit te voeren. Wie dat kan, is een echte Pirtek-kanjer. En mogen zich altijd bij ons melden !
Op moment van schrijven is gestart met het inrichten van de nieuwe vestiging.