Franchisenemer worden

Pirtek ondernemer worden

Denkt u na over het starten van een eigen onderneming in de techniek? Het hebben van een eigen onderneming kan werkelijkheid worden als franchisenemer bij Pirtek. U sluit zich niet aan bij zomaar een organisatie. Pirtek is met 30 jaar ervaring een gerenommeerde internationale franchiseformule en marktleider in Europa.
Alle Pirtek centers opereren volgens hetzelfde beproefde business concept. Een franchisenemer koopt het recht een Pirtek vestiging (een center) te runnen waarin hij/zij ondersteund en geadviseerd wordt door het Pirtek hoofdkantoor.

Pirtek bestaat uit enthousiaste ondernemers

Pirtek ondersteunt met haar services bijna alle marktsectoren, onder meer de bouw-, transport-, afval- en maritieme sector. Sectoren waarin dagelijks machines worden ingezet die hydraulisch aangedreven worden en waar onverhoopte stilstand van machines en installaties ongewenst is. Feitelijk komt het erop neer dat er altijd behoefte is aan onze snelle service.

Als franchisenemer bij Pirtek kiest u voor een solide en renderend ondernemerschap in een sector die constant evolueert. De Pirtek franchiseformule heeft verschillende internationale awards gewonnen en mag zich ook winnaar noemen van de Nationale Franchise Trofee in Nederland. U krijgt de steun van een krachtige groep, de nummer 1 in Europa.

Franchise ondernemer worden bij Pirtek
Franchise ondernemer worden bij Pirtek

Pirtek praktisch

In onderstaande tabbladen staan verschillende onderdelen voor de franchisee uitgelicht. Wanneer een center ter overname komt en u hiervoor belangstelling heeft, volgt een intakegesprek en een assessment.

Pirtek is een wereldwijde formule en is groot geworden in het op locatie vervangen van hydrauliekslangen. Door veel klanten worden we gezien als de ‘wegenwacht voor hydrauliek’.

In Europa startte Pirtek in 1988 haar eerste vestiging in Engeland, om vanaf tien jaar daarna het Pirtek netwerk verder uit te breiden met vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Nederland, België, Zweden en Frankrijk.
Na ruim twintig jaar heeft Pirtek meer dan 170 centers in Europa en rijden er meer dan 800 mobiele service units om binnen 1-uur op locatie de Pirtek service aan te bieden. Pirtek is marktleider in Europa en lid van de nationale franchise- en brancheorganisaties.
Binnen de internationaal opgezette formule vormt het werkgebied ‘Benelux’ een zelfstandige organisatie. Het hoofdkantoor is in Rotterdam.

In de Benelux heeft Pirtek 22 centers met ruim 100 mobiele werkplaatsen (volledig ingerichte servicewagens). In Nederland 16 en 6 in België. Hiermee zijn Nederland en België landelijk dekkend. Uitbreiding naar Luxemburg behoort tot de mogelijkheden.

Pirtek is een internationale gerenommeerde franchiseformule.
In alle landen wordt volgens dezelfde succesvolle formule gewerkt. Het vervangen van hydrauliekslangen op locatie. Binnen één uur aanwezig, 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. De oorsprong van Pirtek ligt in Australië. Het bedrijf is in 1979 in Sydney, Australië, gestart als leverancier van slangen en appendages. In 1983 is Pirtek daar begonnen met haar mobiele service op locatie, dat zich al snel ontwikkelde tot een netwerk bestaande uit centers in verschillende steden en regio’s. Momenteel telt Pirtek wereldwijd 350 vestigingen waarvan in Australië meer dan 100 centers. De Pirtek formule is naast Europa en Australië, ook gevestigd in de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland, China, Zuidelijk Afrika en Singapore. (zie “Pirtek wereldwijd“)

Pirtek bestaat sinds 1997  in de Benelux en heeft inmiddels succesvol een landelijk dekkend netwerk aan franchise vestigingen opgebouwd.
Mogelijkheden om ook Pirtek franchisenemer te worden, bestaan uit het overnemen van een bestaand Pirtek center om de bestaande business te continueren en verder uit te bouwen als onderdeel van het Pirtek netwerk. Informeer naar de mogelijkheden van overname bij Pirtek Benelux.
Telefoon: 010-2383222
Email: info@pirtek.nl

Pirtek-Alkmaar

Deel in 30 jaar ervaring
U bent geïnteresseerd maar vraagt zich af of franchisenemer bij Pirtek iets voor u is? Pirtek is een gerenommeerde internationale franchiseformule met ruim 30 jaar ervaring en is marktleider in Europa. Alle Pirtek centers zijn en worden opgezet volgens hetzelfde beproefde business concept. In een oriënterend gesprek vertellen wij u graag meer over onze organisatie. Is er na dit gesprek wederzijds interesse dan volgen er meerdere gesprekken, om samen te bekijken of franchisenemer zijn bij Pirtek bij u past.
Als franchisenemer koopt u het recht zelf een vestiging (een center) te leiden. Daarin staat u uiteraard niet alleen. Pirtek ondersteunt startende ondernemers bij de opbouw van hun bedrijf. Vooral in de beginfase is er een intensieve begeleiding. Dit begint bij de keuze van de locatie, de financiering en juridische kwesties tot aan cursussen en training van de franchisenemer en zijn medewerkers. Ook na de startfase wordt u ondersteund.

Eigen regio
Als franchisenemer krijgt u een eigen regio toegewezen en wordt u exclusief leverancier van de Pirtek-producten en services. De franchisenemer verkoopt zijn diensten in de vorm van servicevergoedingen in de eigen regio.

Uw achtergrond
Een Pirtek franchisenemer hoeft niet een achtergrond te hebben van technicus met verstand van hydrauliek. Als voorbeeld, onze franchisenemers zijn onder meer afkomstig uit de financiële sector of hebben een algemene industriële achtergrond. Belangrijker is dat u in staat bent om een team aan te sturen, over commerciële kwaliteiten beschikt en op dat vlak reeds ervaring hebt opgedaan. Pirtek biedt u alle noodzakelijke training, scholing en benodigde hulp aan bij marketing en sales activiteiten, operationele processen, juridische zaken, technische- en productondersteuning en bij administratief / financiële zaken.

 • U bent een ondernemer in hart en nieren, tenminste 35 jaar oud, die het leiden van een eigen zaak ambieert;
 • U werkt graag samen in een netwerk en begrijpt de voordelen van het samenwerken in een franchiseorganisatie;
 • U begrijpt en handelt naar het principe dat het collectieve belang van de franchiseorganisatie groter is dan het eigen belang. U bent bereid richtlijnen te accepteren die vanuit de formule worden opgelegd;
 • U bent in staat om de Pirtek formule zowel in commerciële, operatonele als financiële zin op de juiste wijze in te vullen en met bevlogenheid uw team te leiden en aan te sturen;
 • U bent commercieel en communicatief vaardig (in staat om een verkoopgesprek te voeren) en bent altijd op zoek naar kansen om groei te realiseren;
 • U voelt zich thuis in een technische omgeving, zonder zelf technicus te hoeven zijn;
 • U bent een relatiebouwer die zowel intern als extern gemakkelijk een netwerk onderhoudt;
 • U heeft een 24/7 instelling en mentaliteit;
 • U bent bereid om te investeren in de (eigen) onderneming.
 • U heeft hiertoe de middelen
Ruim en modern opgezet Pirtek center in Lummen

.

FAQ's - Pirtek Franchising

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 010 – 238 32 22 of stuur uw vraag via de mail naar info@pirtek.nl

* Hoeveel geld is er nodig om een Pirtek franchise te openen?

Een eigen inbreng van minimaal € 125.000 aan eigen vermogen. In Nederland is thans een landelijke dekking van centers is zullen om die reden geen nieuwe locaties worden toegewezen. Zie hieronder de vraag met betrekking tot de overname.
Financiering voor de resterende investering kunt u regelen, op voorwaarde dat er andere bezittingen aanwezig zijn, die eventueel als onderpand kunnen dienen.

* Wat kost het overnemen van een bestaande vestiging?

De franchise locaties die thans beschikbaar zijn, worden verkocht door de huidige eigenaar. De overname prijs is afhankelijk van meerdere factoren: de grootte van het gebied, de actuele omzet en het bedrijfsresultaat, bedrijfsvoorraad en het aantal bussen. Bij beschikbaarheid van een over te nemen center worden deze bedragen duidelijk gecommuniceerd.

* Wat is de looptijd van een franchise contract?

Een franchise contract wordt afgesloten voor meerdere jaren. Gangbaar is een periode van 10 jaar, maar hier kan van worden afgeweken.

* Kan ik de eerste jaren salaris uit de zaak verwachten?

In de exploitatie en financiering wordt gerekend met een norm salaris.
Alle centers zijn thans rendabel. Er hoeft geen ‘blanco gebied’ te worden omgevormd. U stapt als het ware op een rijdende trein.

* Hebben Pirtek franchisenemers een vast werkgebied?

Pirtek franchisenemers hebben specifieke gebieden waarvoor zij primair verantwoordelijk zijn. Binnenkomende klussen, die buiten het eigen specifieke gebied liggen, worden doorgegeven aan de franchisenemer die verantwoordelijk is voor het desbetreffende gebied.

* Heb ik concurrenten?

Ja. Pirtek heeft op een succesvolle manier de mobiel hydraulische markt geëxploiteerd en is marktleider in Europa, ondanks de bestaande concurrentie in de markt. Er kunnen lokale ondernemingen zijn die een vergelijkbare service bieden.

* Ik weet niets van hydraulische slangen, is dit een probleem?

Nee. Veel succesvolle franchisenemers zijn bij het Pirtek netwerk begonnen zonder enige productkennis. Vaak is gezond verstand belangrijker en het willen ondernemen.

* Wat voor training ontvang ik?

De starterstraining duurt vier weken. Training valt binnen onze formule en zal een voortdurend karakter hebben voor u als franchisenemer.

* Welke ondersteuning kan ik van de franchisegever verwachten?

U ontvangt zowel bij de opstart als daarna ondersteuning op het gebied van sales en marketing, financiën, supply chain en operations. Deze informatie wordt in de persoonlijke trainingsperiode verstrekt en is terug te vinden op een (afgeschermd) intranetwebsite, waarop vele honderden pagina’s aan heldere informatie.

* Wie werken er allemaal op een Pirtek Center?

Elk Pirtek center heeft een aantal functies: de Centermanager voor de dagelijkse gang van zaken en -afhankelijk van de omvang van het rayon- meerdere hydrauliekmonteurs. Dit aantal is gemiddeld 4 man. Daarnaast zijn er een (parttime) administratieve functie en heeft elk center een eigen CRM-medewerk(ster).
Lees hier meer over over Pirtek als werkgever.

* Hoe groot is de Pirtek formule in totaliteit?

Pirtek is een internationale gerenommeerde franchiseformule. De oorsprong van Pirtek ligt in Australië. Het bedrijf is in 1980 in Sydney, Australië gestart als leverancier van slangen en appendages. In 1983 is Pirtek daar begonnen met haar mobiele service op locatie, dat zich al snel ontwikkelde tot een netwerk bestaande uit centers in verschillende steden en regio’s. Tegenwoordig telt Pirtek in Australië meer dan 100 centers.

In 1988 begon Pirtek haar vleugels uit te slaan naar Engeland, om na tien jaar het Pirtek netwerk verder uit te breiden met vestigingen in Duitsland, Nederland en België (1997), Oostenrijk, Zweden (2017) en Frankrijk (2021). Na ruim twintig jaar heeft Pirtek meer dan 190 centers in Europa en rijden er meer dan 800 mobiele servicewagens om binnen 1-uur op locatie de Pirtek-service aan te bieden.

Pirtek is marktleider in Europa en lid van de nationale franchise- en brancheorganisaties. Inmiddels wordt de formule, naast Europa en Australië, ook succesvol uitgebaat in de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland, China, Zuidelijk Afrika en Singapore door zeer gedreven en enthousiaste lokale ondernemers. In de Benelux heeft Pirtek 22 centers. In Nederland 16 en 6 in België. Het doel van Pirtek Benelux is haar netwerk uit te bouwen naar minimaal 25 centers, verspreid over Nederland, België en Luxemburg. De groei van het aantal vestigingsplaatsen zullen in België en Luxemburg plaats vinden.

.

Pirtek Wereldwijd

De wereld van Pirtek
Pirtek hydrauliekservice biedt op nagenoeg alle continenten van de wereld dezelfde vorm van dienstverlening.

Geïnteresseerd? Meld u aan als kandidaat

U wordt vriendelijk verzocht in een bijlage te documenteren wat uw motivatie is en over welk beschikbaar kapitaal u beschikt voor overname.
Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: pdf, jpg, png, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 10 MB, Max. aantal bestanden: 2.
   Lever een CV in en motivatie waarom u een Pirtek center wil overnemen.